Hamidiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi


Vizyon: Ülke tarımının en çok tercih ettiği, yüksek öğretime kendi alanında en çok öğrenci gönderen, çiftçimize rehberlik edebilen öğrenciler yetiştiren okul olmaktır...

Misyon: Ülkemiz tarımına ve tarımsal kuruluşlara, doğayı ve çevreyi kullanabilen, fikir üreten, teknolojiyi verimli kullanabilen, Ziraat Teknisyenleri yetiştirebilmektir...

Başarılar: BEBKA nın 2019 yılı mesleki eğitimin geliştirilmesi programı kapsamında kabul gören " Gıda Işleme ve Teknoloji odaklı eğitim kariyer merkezi" Projemiz kabul edildi.

Saatler: 08:50- 17:20
Isınma: Doğalgaz
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Lojman: 8 - 8 adet lojmanımız vardır. okul sınırları içerisinde dağınık şekilde konumlandırılmıştır.
Servis Bilgisi: Öğrenci servisleri velilerimizin istek durumuna göre ve ikametgah bölgesine göre ayarlanabilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: https://eokulyd.meb.gov.tr/OrtaOgretim/OKL/OOK06006.aspx adresiden taban puanlara ve açık kontenjanlarımıza ulaşılabilir.
Okulun Sınav Başarı Durumu: Proje okul olarak hizmet vermeye devam eden okulumuzda Tarım ve Gıda Teknolojisi alanı Merkezi sınavla, Laboratuvar ve Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği alanlarımız ise adrese dayalı öğrenci kabul etmektedir.
Sportif Etkinlikler: Okulumuz kendi içinde sınıflar arası futbol,voleybol ve basketbol turnuvaları düzenlemektedir. il içinde yapılan güreş,tekvando ve kros müsabakalarına yaklaşık 20 öğrenci ile katılım göstermektedir.
Bilimsel Etkinlikler: Okulumuz TÜBİTAK projelerinde, BEBKA etkinliklerinde aktif görevler alıp bu standlarda hazırlamış olduğu bilimsel projelerini sergilemektedir.
Proje Çalışmaları: Okulumuz TÜBİTAK projelerinde, BEBKA etkinliklerinde aktif görevler alıp bu standlarda hazırlamış olduğu bilimsel projelerini sergilemektedir. Tarım Alanımız İSG kapsamında Avrupa Birliği Projesi yürütülmektedir. 2020 yılında okulumuz Proje okul olarak kabul edilmiştir. Ayrıca 2020 yılında Bakanlık tarafından AR-GE Merkezi olarak seçilmiş olan okulumuzda öncelik Tarım ve Hayvan Sağlığı Alanı olmakla birlikte tüm alanlarımızda arge çalışmaları yapılmaktadır.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: 2016 yılında Hollanda ve Almanya ülkelerine Gıda ve Hayvancılık Alanları üzerine öğrenciler Erasmus projesi ile gönderilmiştir. 2016 yılında Bulgaristan-Silistre Tarım Sanayi Meslek Lisesinden öğrenci grubunu okulumuzda ağırlayarak Erasmus Projesi gerçekleştirdik. 2021 yılında Bulgaristan- Silistre Tarım Sanayi Meslek lisesinden öğrenci ve öğretmen grubunu Erasmus öğrenci hareketliliği kapsamında okulumuzda ağırladık.
Kontenjan Bilgileri: 144
Diğer Hususlar: Müze.

Telefon - 02242464256

Belgegeçer - 96504612

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://hamidiyemtal.meb.k12.tr

Adres - Adalet Mahallesi 1.Hürriyet Caddesi No122 OSMANGAZİ/BURSA

Öğretmen :38
Öğrenci :1873
Derslik :17
Atölye-İşlik :2
Spor Salonu :1
Mesleki Uygulama Labaratuvarı :10
Kütüphane Kitap Sayısı :1500
Yatakhane Koğuşu :16
Yemekhane :3
Revir:1
Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri - Okulumuz Hürriyet Mahallesi bölgesinde Eski Ziraat Okulu olarak anılmaktadır. Eski Mudanya yolu güzergahı üzerinde olup; Hürriyet-Bağlarbaşı yolu üzerindedir. Bursa Tarım ve Orman İl Müdürlüğü okulumuzun hemen yanındadır.

Adres - Adalet Mahallesi 1.Hürriyet Caddesi No122 OSMANGAZİ/BURSA

Ulaşım Belediye Otobüslerinden Acemlerden: B16/A hattı, Kent Meydanından : 35/H hattı, Terminalden: 95 hattı, Altıparmak Caddesinden: 14N - 14L ve 40H hatları, Ayrıca Çarşamba günleri: 8L hatları ile de Bursa´nın çeşitli yerlerinden okulumuza ulaşılabilir. Diğer taraftan; Metro ile İhsaniye durağında inilip yürünerek okulumuza ulaşılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık 3 km